Торт “Львів” з арахісом (класичний дуже вдалий рецепт)

Торт "Львів" був улюбленим у багатьох у дитинстві та в юнацькі роки. Багато арахісу і ніжний крем, м-м-м... Зберігайте класичний рецепт торта "Львів" - не пошкодуєте!

Якщо ви куштували торт “Львів” – то ви точно знаєте, яка це смакота! У багатьох він один з улюблених. Якщо нагоди насолодитися цим тортом ви не мали – вам пощастило: це класичний рецепт торта, дуже вдалий. Приготуйте – не пошкодуєте. Якщо любите арахіс – вам сподобається!

Торт “Львів” (класичний рецепт)

  • Форма 20-22 см.
  • Тісто: 4 жовтки, 1 яйце, 130г вершкового масла, 80 г сметани (20% з холодильника), 70 г цукру, 10 г розпушувача, 60 г кукурудзяного крохмалю, 170 г борошна, 150 г подрібненого в крихту, смаженого арахісу.
Збити жовтки, яйце, цукор. Додати м’яке масло і сметану – збити, далі додати крохмаль, розпушувач і борошно – збити. Додати арахіс, перемішати, поділити на три частини, випікати 3 коржі тонкі при 180 градусах приблизно 20 хв. Випікати на пергаменті, змащеному маслом.
  • Крем: 4 білки, 280 г цукру, 50 г води, 2-3 г лимонної кислоти, трохи ванілі, прикрасити какао і арахісом.
У каструльку насипати цукор, додати лимонну кислоту, воду – відставити, нехай цукор розмокне. Збити окремо білки в стійку піну. Поставити на плиту цукор на середній вогонь, потрібно не уварювати, а розтопити цукор, довести до кипіння – зробити інвертний строп. Він не має потемніти (варити хвилин 8 приблизно). Гарячий сироп влити тонкою цівкою в білки, не перестаючи збивати, поки крем не стане густий (хвилин десять), далі додати трохи ванілі, ще хвилинку збити, можна збирати торт.
Поділити крем на 4 частини: 3 на коржі, 4-та частина – на верх і боки. Обсипати боки горішками. Трафарет я вирізати з паперу, приставила і поступала какао.
торт "Львів"

Рецепт і фото Віки Шуклін

Радимо також інші рецепти тортів з арахісом:

  • Торт “Снікерс” з безе, карамеллю та арахісом
  • Торт, який всі хочуть скуштувати (з морквяним бісквітом та арахісовим кремом)

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook