Борщ з квасолею та чорносливом
Шмат м’яса, 1 скл. квасолі, 1 буряк, 2 цибулини, 1 морквина, жменя чорносливу, перець, помідор, сіль, аджика, капуста.
- М’ясо варити 30–40 хв, додати попередньо замочену квасолю і варити ще півгодини. Додати цілу цибулину і почищений сирий буряк. Варити до готовності буряка.
- Порізати і обсмажити цибулю. Додати натерту моркву, ще через 5 хв. додати червоний солодкий болгарський перець.
- Вийняти буряк з бульйону, порізати соломкою, викласти в цибулю з морквою, туди додати порізані або подрібнені помідори, 0,5–1 ч. ложку аджики і спеції.
- Тушкувати 10 хв. Нашаткувати капусту, викласти в борщ, додати цілі зубчики часнику. Порізати чорнослив, вкинути вслід за часником.
- Варити на малому вогні 10–15 хв. Капуста в цьому борщі повинна злегка хрумтіти. Покласти зелень і сметану.