Рулет “Чорний ліс”. Просто, як рулет, смачно, як торт

Любите торт "Чорний ліс" з шоколадними коржами та кремом з вишеньками? Цей рулет такий самий смачний, тільки готувати простіше! Дуже гарний перевірений рецепт!

Рулет “Чорний ліс”

Форма 30×35 см. 5 яєць, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок теплої води, 2 ст. ложки олії, 5 ст. ложок борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача.
Білки збити з цукром на круту піну, додати жовтки та збивати на найнижчих оборотах міксера, додати воду, олію та ще раз перемішати. Просіяти сухі інгредієнти та вимішати лопаткою. Випікати на пергаменті при температурі 180 ОС 25-30 хв, гарячий корж перевернути на чистий пергамент та скрутити у рулет до повного охолодження.
Вишня конфі: 0,5 л консервованих вишень разом з соком, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки холодної води.
Вишні з соком перелитиаємо у каструльку та поставити на плиту, крохмаль розвести водою, коли вишні починають кипіти, вилити крохмаль та варити весь час помішуючи до загустіння, охолодити.
Крем: 0,5 л сметани (можна вершки), 5 г желатину, 3 ст. ложки холодної води, 150 г цукру.
Желатин залити водою, щоб набухав. Сметану збити з цукром в крем, набухлий желатин розтопити на водяній бані і додати в крем. Змастити корж сметанковим кремом, зверху викласти вишні, скрутити рулет та поставити в холодильник.
Зверху – збитий ганаш: 100 г шоколаду залити 100 мл гарячих вершків, розмішати, щоб шоколад розчинився, додати 50 г м’якого масла та збити міксером. Перекласти крем у кондитерський мішок з насадкою 1М та прикрасити зверху рулет.
Рецепт і фото Галі Лилик
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook