капкейки

Капкейки з солоною карамеллю і білково-масляним кремом

Приготувати смачні капкейки із солоною карамеллю та кремом, як професійний кондитер, - цілком реально, якщо мати хороший перевірений рецепт. Цей - саме такий!

Капкейки з солоною карамеллю і білково-масляним кремом

Капкейки

  • 80 г масла, 100 г цукрової пудри, 110 г борошна, 25 г какао, 1 ст. ложка капучино (але це не обов’язково), 1 яйце, дрібка солі, 110 мл молока, 1 ч. ложка розпушувача.
Масло кімнатної температури збити з пудрою до побіління, додати яйце, збити 1 хвилину. Змішати усі сухі складники. Далі у три етапи почергово вести молоко та сухі інгредієнти до масляно-яєчної суміші. Перемішати міксером на найменшій швидкості. Тісто виходить повітряне та ніжне. Формочки заповнювати на 3/4 об’єму. Випікати 20-25 хвилин при температурі 175-180 градусів.

Капкейки з неймовірним кремом, схожим на шоколадне морозиво

Карамель

  • 200 г цукру, 50 г масла, 200 мл вершків (беру завжди 36%). Сіль, арахіс – на бажання.
У каструлю з товстим дном всипати 200 г цукру, поставити на середній вогонь. Як почне цукор топитись, помішувати, щоб не пригорів, бо буде гірке. Як розтопиться цукор, додати 50 г масла, обережно, бо гаряче, перемішати. 200 мл вершків (беру завжди 36%), нагріти і по трішки (в 3-4 прийоми) додавати до цукру, мішати, поки не закінчаться вершки. Додати солі, це на смак. Арахіс це теж на ваш смак, я дала 2 жменьки. Начинити капкейки.

Білково-масляний крем

  • 3 білки, 150 г цукру, 200 г масла кімнатної температури.
3 білки + 150 г цукру всипати в каструлю (миску), перемішати вінчиком, поставити на парову баню, щоб каструля не торкалась води. Вода має кипіти на маленькому вогні, постійно мішаючи вінчиком, довести до 71 градуса, зняти з водяної бані і збивати міксером хвилин 10-15. Білкова суміш і масло мають бути +- однакової температури.
200 г масла кімнатної температури по ложці додавати до білків, збивати. За бажанням, додати барвник. Прикрасити капкейки.

Як прикрасити кекси: 3 простих рецепти, як зробити ваші капкейки смачнішими та незвичайними

Рецепт і фото Лесі Риндик

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook