Паска “Панетоне”

Прикрасьте панетоне сухофруктами – і ваша паска буде не тільки найсмачнішою, а й найоригінальнішою.

Якщо любите паску з великою кількістю сухофруктів, вам сподобається цей рецепт. Вона вдається дуже повітряною. 

Паска “Панетоне”

700 г борошна, 25 г дріжджів, 120 г масла, по 1 скл. молока і цукру, 1 ч. ложка солі, 2 яйця, 3 жовтки, 200 г родзинок, по 100 г сушених ананасів і горіхів, 2 ч. ложки апельсинової цедри, ванілін.

  1. У теплому молоці розвести дріжджі і ложку цукру. Залишити для бродіння.
  2. Масло розтопити, додати цукор, перемішати і остудити. Змішати всі сухофрукти й обваляти їх у борошні.
  3. Збити яйця з жовтками, додати цедру.
  4. У дріжджі додати масло з цукром (перемішати), яйця (перемішати), більшість борошна і сіль (вимішати), сухофрукти і решту борошна (вимісити).
  5. Покласти тісто у змащену олією миску приблизно на 2 год. Форми вистелити папером, змастити олією. Дати ще підійти, випекти.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook