Ностальгія: кошики з білково-заварним кремом (БЗК)

Любите кошики з кремом, але боїтеся, що крем не вдасться? Тільки не цей! Для приготування цього білково-заварного крему (БЗК) не треба термометр!

Корзинки

2 жовтки, 0, 5 скл. цукру, 2 скл. борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 65 г масла/маргарину, 65 г смальцю, 2 ст. ложки сметани, 0,5 ч. ложки амонію.

2 жовтки збити з 0, 5 скл. цукру. Окремо перетерти 2 скл. борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 65 г масла/маргарину, 65 г смальцю. Додати жовтки, збиті з цукром. Додати 2 ст. ложки сметани, в якій розвести 0,5 ч. ложки амонію. Замісити м’яке тісто. Поставити на годинку в холодильник. Я печу у формочках для кексів в духовці. Тому тісто розкачую і вирізаю стаканом кружечки, тоді розподіляю у формочку. Пекти при 180 ОС до готовності.
Як вистигнуть, покласти в середину ложечку абрикосового варення і заповнити кремом.

Білково-заварний крем (БЗК)

75 г білка (з двох яєць), 200 г цукру, 60 мл води, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. 
У каструлю з товстим дном насипати цукор, воду і лимонну кислоту. Поставити на середній вогонь, щоб закипіло. Коли закипить, зменшити вогонь до мінімуму і варити 8 хв. Нічого не помішувати! На 8 хв кипіння сиропу почати збивати білки на максимальній швидкості міксера. Збивати 2 хв. Почати вливати тоненькою цівкою гарячий сироп, не перестаючи збивати білки.
Збивати ще 10 хв, поки не почне відставати від стінок посудини, готово. Я збиваю ручним міксером, то в мене збивається трошки довше як 10 хв. Крем має бути стійкий, блискучий. Заповнити корзинки кремом за допомогою кондитерського мішка з насадкою. Для кольору можна по бажанню давати барвник. Я для різноманітності одні зробила звичайні білі, інші рожеві.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook