Кухня Рецепти

Королівське варення – аґрусово-малинове. Такої смакоти ви ще не їли!

Це варення з аґрусу і малини надзвичайно смачне. За цим рецептом можна приготувати і класичне варення з аґрусу, або поєднувати його з іншими ягодами і фруктами, наприклад, яблуками, грушами, ківі, апельсинами, лимонами. У варення з аґрусу можна додавати навіть ваніль, волоський горіх або мигдаль.

08.07.2020 13:55

Варення з малини і аґрусу 

300 г малини, 700 г аґрусу, 1.3 кг цукру, 1.5 скл. води

Щоб приготувати варення з аґрусу, слід видалити у нього хвостики, посушити, змочити горілкою. Далі ягоди треба поставити в морозильник, а через пів години – в холодильник на ніч. Такий спосіб ідеальний для консервування аґрусу будь-яким способом.

Перебрати малину і аґрус, помити, очистити і обсушити. Змішати воду і цукор, довести до кипіння. Варити кілька хвилин. Додати в сироп невеликими порціями ягоди. Варити до готовності в один прийом, видаляючи піну.

Розкласти варення у стерилізовані банки і закатати. Перевернути догори дном, остудити.