Апельсиновий джем з абрикосів
5 кг абрикосів, 1 кг апельсинів, 3 кг цукру.
Абрикоси плмити, вибрати кісточки, перемолоти на м’ясорубці з найбільшими отворами. Апельсини ошпарити окропом, за допомогою тертки зняти цедру, обрізати білий шар шкірки, а м’якоть перемолоти. Змішати абрикоси, апельсини, цудру, довести до кипіння, додати 1 кг цукру, перемішати, дати покипіти 5 хв, постійно помішуючи (піну можна не знімати). Повністю охолодити, довести до кипіння, додати решту цукру, проварити 5 хв. Знову повністю охолодити, довести до кипіння, проварити 5 хв, розкласти у стерильні банки, закрутити.
Post Views: 39