Домашнє виноградне вино. Роблю щороку і всім смакує!

У нас на подвір'ї росте виноград, тому вино роблю щороку. Нічого складного у цьому нема. Усе детально розповім, що і як роблю. Виходить смачне домашнє вино!

Домашнє вино з винограду

Мити виноград не можна, потрібні бактерії змиються. Передавити добре руками, порціями, щоб легше було тиснути, злити у велику посудину, має постояти 4-5 днів, вранці і ввечері помішувати.

Заграє, жмих підніметься, віджати жмих, процідити, на 10 л соку додати 2,5 кг цукру (його розчинити в 1 л підігрітого соку). Все змішати і розлити у банки, залишивши місце для бродіння.

Можна використовувати рукавички, можна прозорі шланги (як із крапельниці): один край опустити в отвір кришки на банці, а інший опустити в банку з водою. Нехай грає.

Коли вино перестане грати (рукавичка опаде або бульбашки перестануть виділятися з трубки), акуратно злити вино за допомогою шлангу і залишити ще раз виграти. Потім остаточно злити, закупорити, поставити у прохолодне місце.

Рецепт Тетяни Яворської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook