консервована квасоля з овочами на зиму

Консервована квасоля з овочами. Баночку відкрив – і наївся!

Дуже вдалий рецепт консервованої квасолі з овочами, що добре зберігається всю зиму. Можна їсти як гарнір або салат, або просто з хлібом: баночку відкрив - і ситий!

Консервована квасоля

  • 1 л квасолі, 0,5 л олії, 1 кг циблі, 1 кг моркви, 1 кг перцю, 2 кг помідорів, 3 ст. л солі, 3 ст. л цукру, 3 ст. л оцту.

1 літр квасолі відварити майже до готовності. У каструлю (казан) влити 0,5 л олії, вкинути 1 кг цибулі соломкою, тушити 10 хв, додати 1 кг тертої моркви, тушити 10 хв, додати 1 кг перцю, тушити 10 хв, додати 2 кг порізаних (змелених) помідорів (або 0,5 л соусу і 0, 5 л кип’яченої води), хай все закипить, додати відварену квасолю, 3 ст. л солі, 3 ст. л цукру, 3 ст. л оцту. Тушити 1 год. Розкласти в банки і простерилізувати (або в духовку) на 30 хв. Вихід – 6 літрів. Роблю кілька порцій, стоїть в погребі, ще і зараз 1 банка є.

Рецепт Раїси Сарабан

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook