Як приготувати домашні шпроти із салаки або кільки

Домашні шпроти із салаки чи кільки на смак нічим не відрізняються від магазинних навіть найвищої якості. А ціна в рази менша! Ми розповімо, як приготувати домашні шпроти.

Виявляється, домашні шпроти із салаки чи кільки на смак нічим не відрізняються від магазинних навіть найвищої якості. Але зауважте: гарячі шпроти по-домашньому на смак зовсім не такі, як з магазину. Дайте їм охолонути – і ви будете приємно вражені. 

Дуже часто, купуючи шпроти в магазині, люди розчаровуються: у консерві або кілька рибин, яких бракує навіть на тарілочку бутербродів, або рибка некрасива, розсипається, не має форми, багато юшки… Натомість домашні шпроти можна приготувати ідеальними і їх буде багато – їжте досхочу і пригощайте гостей!

  • Домашні шпроти із салаки чи кільки гарно смакують з бутербродами чи в поєднанні з овочевим гарніром.
  • Разом з яйцем, сиром і зеленню домашні шпроти можуть стати прекрасною начинкою для лаваша.
  • Поєднавши з іншими продуктами, можна приготувати смачний салат зі шпротами.

То ж не витрачайте гроші на підозрілий товар, а приготуйте смачні домашні шпроти самостійно. Це дуже просто!

Як приготувати домашні шпроти

  • 1 кг замороженої салаки чи кільки, 350 мл міцного охолодженого чаю, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка куркуми, 1 лавровий лист, 100 мл олії.

Розморозити салаку, відрізати їй голови й викинути нутрощі. Потім гарно промити тушки риби під проточною водою і викласти їх в невелику каструльку животиками донизу (власне, так, як вони лежать в консервній банці). Зробити міцну заварку для шпротів, додати в неї сіль і куркуму. Залити рибу заваркою. Зверху покласти лавровий листочок і полити олією. На маленькому вогні тушити рибу 2-3 години. На дуже маленькому! Вони мають томитися, а не кипіти.

Домашні шпроти з мойви. Готую вже 7 років. На смак, як магазинні

Смажена дрібна риба (кілька, мойва, салака). Швидко і гарно!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook