Паска з цитрусовим курдом: новий рецепт паски

Шукаєте новий перевірений рецепт паски? Приготуйте оригінальну паску з цитрусовим курдом! Вона вдається дуже смачна, ароматна, пухка. Рецепт паски від господині.

Традиційна українська паска – це класика. Але часто господині хочуть приготувати щось нове, випробувати цікаві рецепти. Якщо і у вас є таке бажання, приготуйте паску з цитрусовим курдом. Вона дуже смачна, ніжна, пухка ароматна! Рецепт паски перевірений, від господині.

Паска з цитрусовим курдом

  • Рецепт на 4 паски діаметром 12 см.
  • Тісто: 3 яйця + 2 жовтки, 120 мл молока, 3 ст. ложки сметани, 80 г масла, 130 г цукру, 600 г борошна, ванільний цукор, дрібка солі, 7 г сухих дріжджів або 20 г свіжих. Усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!
  • Цитрусовий курд: 1 лимон, 1 апельсин, 2 яйця, 1,5 ч. ложки кукурудзяного крохмалю, 100 г цукру, 60 г масла.
  • Глазур: 7 г желатину + 50 мл води, 120 г цукру + 3 ст. ложки води, 1 ч. ложка соку лимона.

Як приготувати курд

Курд потрібно приготувати завчасно, бо йому потрібно охолонути. З цитрусів зняти терткою цедру і витиснути сік (має бути 100 мл). Яйця перемішати, збити з цукром, додати решту складників і варити до загустіння (приблизно 5 хв).

Як приготувати тісто на паску

Зробити опару: від загальної кількості взяти борошно, цукор, тепле молоко зі сметаною і сухі дріжджі, перемішати (має вийти рідке тісто), залишити приблизно на 20 хв.
Далі яйця змішати з рештою цукром і ванільним цукром, сіллю, розтопленим маслом і додати опару. Поступово додати борошно (я замішувала за допомогою комбайна на 2 швидкості (з 6-ти) не менше 10 хв. Тісто під плівкою піднімається в теплому місці 1,5 год.

Як формувати паску з цитрусовим курдом

  1. Коли тісто підійде, розділити на 4 частини і сформувати колобки, накрити і залишити на 40 хв.
  2. Далі кожну частину тонко розкотити, змастити курдом, згорнути рулетом і закрутити спіралькою (“ракушкою”) так, щоб курд не витік. Сформовані паски повинні зайняти 1/3 форми.
  3. Поставити в тепле місце ще на 40 хв (вони гарно піднімаються). Далі випікати при 170 градусах приблизно 35 хв.
Коли паски остигнуть, покрити глазур’ю: цукор нагріти з водою, але не кип’ятити. Додати набухлий желатин, розчинити. Збити до піків, додаючи лимонний сік (чим довше збиваєте – тим тугіша глазур).
За цим рецептом можна пекти паску також без курду: змастити маслом, посипати цукром, цукатами, родзинками – також гарно підростає.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також інші перевірені нові рецепти паски:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook