Панський пляцок “Марципан”
Коржі
- Тісто: 500 г борошна, 200 г маргарину, 3 жовтки, 2 яйця, 1 п. розпушувача.
Замісити тісто. Розділити на 4 частини.
- Маковий шар: 1,5 скл. маку (запареного, перемеленого), 200 г цукру, 50 г повидла, 50 г родзинок, 200 г мелених горіхів, 2 ст. ложки масла.
- Яблучна маса: 700 г потертих яблук, 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки води, 5 ст. ложок цукру. Разом варити до м’якості яблук.
Одну частину тіста розкотити, викласти макову масу, зверху тісто. Так само другий корж: тісто, яблучна маса, тісто. Випекти обидва коржі.
Безе
- 4 білки, 1 скл. цукру, горіхи.
Білки збити з цукром до стійкості. Перемішати з подрібненими горіхами. Висушити в духовці при 120 градусах.
Горіховий крем
05 скл. молока, 1 скл. цукру, 200 г подрібнених горіхів, 400 г масла.
Усе, крім масла, проварити. Коли охолоне, збити з маслом.
Скласти пляцок: корж з яблучною масою крем, безе, крем, корж з маковою масою.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати пляцок “Вишиванка” за іншим рецептом
- Розкішний пляцок “Херсонська вишиванка”: сподобається всім!
- Торт “Вишиванка по-новому” – з маком, горіхами і яблуками