тарт з лимооним кремом та італійською меренгою

Тарт з меренгою і лимонним кремом

Тарт - це особливий пиріг. В основі - ніжне пісочне тісто, далі лимонний крем, а зверху, наче хмаринка, італійська меренга. Вишуканий десерт, смакує наче у кав'ярні!
Неймовірно смачний тарт з лимонним кремом та легкою як хмаринка меренгою. Неодмінно приготуйте цей розкішний десерт, як у вишуканій кондитерській.

Тарт з меренгою і лимонним кремом

  • Форма 28 см.
  • Тісто: 100 г масла холодного, 200 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 45 г цукрової пудри, 2 жовтки, 3 ст. ложки холодної води.
Замісити тісто, натерши холодне масло у борошно та додавши інші продукти. Поставити тісто на 30 хв до холодильника. Викласти тісто в форму для тартів, поколоти виделкою та випікати при температурі 180 градусів 25-30 хв.
  • Лимонний крем: цедра і сік з 3 лимонів, 180 г цукру, 2 яйця, 1 жовток, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю. А також 100 г масла.
Усе добре розмішати та поставити на плиту, весь час помішуючи варити до загустіння, зняти з вогню та додати 100 г масла, охолодити та викласти на корж.
  • Італійська меренга: 3 білки, 100 г води, 200 г цукру.
Цукор з водою поставити варити до густого сиропу. Перевірити готовність, капнувши сироп у холодну воду: якщо з сиропу можна зробити кульку у воді – він готовий.
Одночасно, коли починаємо варити сироп, ставимо збивати білки. Коли білки гарно збиті, тоненькою цівкою влити гарячий сироп і продовжувати збивати. Збиваємо до тих пір, поки меренга не стане блискучою і тугою. Викласти на тарт та підсмажити зверху газовою горілкою або зарум’янити у духовці.
Рецепт Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати інші види тартів за перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook