Болгарський яблучний пиріг з манки

Якщо ви раптом подумали: "Як це так, пекти пиріг з манки"!, будьте впевнені, що ТАКИЙ пиріг вас точно не розчарує.

Цей напрочуд смачний, ніжний яблучний пиріг з манкою є стравою болгарської кухні. Якщо ви раптом подумали: “Як це так, пекти пиріг з манки”!, будьте впевнені, що ТАКИЙ пиріг вас точно не розчарує. По-перше, кулінарний рецепт надзвичайно простий, не вимагає особливих кулінарних навичок. По-друге, готується він не просто швидко, а дуже швидко. Ну і, нарешті, він дивовижно смачний. Результат перевершить усі ваші очікування!

Інгредієнти:

по склянці манної крупи, борошна, цукру і молока, півтори чайні ложки якісного розпушувача, лимонний сік і 5 яблук середнього розміру.

Як готувати:

1. Приготування цього пирога досить незвичайне, але результат виявиться дивовижним. Спершу змішуємо усі сухі продукти: манку, борошно, цукор, розпушувач. Можна також додати і дрібку солі.

2. Яблука необхідно натерти на великій тертці. Відразу ж скропіть їх лимонним соком – інакше швидко потемніють.

3. Беремо форму для випікання, змащуємо її маргарином або вершковим маслом, рівномірно висипаємо склянку сухого тіста, накладаємо шар яблук, потім – знову суха суміш і яблука. Має вийти 2-3 шари.
4. Перш ніж поставити пиріг в духовку, рівномірно заливаємо його склянкою дуже гарячого молока, акуратно за допомогою ножа або вилки протикаємо пиріг, щоб молоко дістало до нижнього шару.

5. Печеться цей пиріг близько 50-60 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Пиріг не традиційний, але засмаком ніжний, з приємним яблучним смаком. Після охолодження прекрасно тримає форму, не розпадається.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook