“Слива в шоколаді”
- 2,5 кг слив без кісточок, 1,5 кг цукру (можна менше), цедра одного апельсина, 50 г какао або 1 плитка чорного шоколаду, 1 п. ванільного цукру (10 г), 1 ст. ложка соди на 1 л води.
Сливи помити, видалити кісточку, замочити в розчині соди на 2-3 години, промити. Пересипати цукром, залишити на 4-6 годин. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хв. Залишити на ніч. Другий раз варити 20 хв, залишити в холодильнику на ніч (мінімум на 5 годин). Перед третім варінням додати какао, шоколад, цедру апельсина і варити ще 20 хв. За 5 хв до закінчення варіння додати ваніль. Гарячим розлити у стерильні банки і закрутити.
Рецепт Lana Lana, готувала і фотографувала Леся Риндик
Спробуйте також приготувати іншу консервацію зі сливами на зиму за перевіреними рецептами від господинь:
-
Пікантні мариновані сливи венгерки “Десятиденка”. Закуска, що треба!
-
Сливи з виноградом мариновані