Сливи з виноградом мариновані

Такі сливи і виноград можна їсти як самостійну закуску, як десерт і як гарнір до м'яса. Вони мають розкішний смак!

Сливи з виноградом мариновані

Виноград і сливи (1:1), спеції, маринад.

На дно кожної банки покласти спеції (для банки місткістю 1 л – 3-4 шт. духмяного перцю, 1 шматочок кориці, 2-3 шт. гвоздики). Промиті сливи й виноград укласти пошарово в банки і залити гарячим маринадом. На літрову банку: 300-320 мл води, 100-120 г цукру. Суміш прокип’ятити до повного розчинення цукру, профільтрувати, знову нагріти до кипіння і влити у неї 60 г 6%-го оцту. Наповнені банки накрити кришками і поставити у каструлю з водою, нагрітою до 50-60 °С, для пастеризації. Час пастеризації при 85 °С для банок місткістю 0,5 л – 15 хв, 1 л – 20 хв, 3 л – 30 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook