Таке домашнє печиво колись на Галичині пекти на празники і викладали на кльоші – великі тарілки на ніжці з різними солодощами. Рецепт простий і дуже давні, але втре носа багатьом сучасним переписам. Печиво вдається смачне, крихке, просто тане у роті!
Давній рецепт домашнього печива
- 250 г масла, 1 жовток, 100 г сметани, 350 г борошна, ванільний цукор.
М’яке масло, жовток, сметану розмішати та додати борошно. Замісити, замотати у плівку і на 30-50 хв покласти у холодильник. Розкочувати тісто товщиною 0,5 см та витискати печиво формочками. Вмочувати у білок, що залишився (білок не збивати!), і в іншу тарілочку з цукром (цукру більше як пів склянки). Пекти приблизно 20 хв при 180 ОС (щоб підрум’янилось).
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати: