печиво

Давній рецепт домашнього печива: колись пекли на празники

Колись таке печиво пекли на празники на Тернопільщині та Львівщині. Воно вдається дуже смачне, слоїсте та легке у приготуванні.

Таке домашнє печиво колись на Галичині пекти на празники і викладали на кльоші – великі тарілки на ніжці з різними солодощами. Рецепт простий і дуже давні, але втре носа багатьом сучасним переписам. Печиво вдається смачне, крихке, просто тане у роті!

Давній рецепт домашнього печива

  • 250 г масла, 1 жовток, 100 г сметани, 350 г борошна, ванільний цукор.

М’яке масло, жовток, сметану розмішати та додати борошно. Замісити, замотати у плівку і на 30-50 хв покласти у холодильник. Розкочувати тісто товщиною 0,5 см та витискати печиво формочками. Вмочувати у білок, що залишився (білок не збивати!), і в іншу тарілочку з цукром (цукру більше як пів склянки). Пекти приблизно 20 хв при 180 ОС (щоб підрум’янилось).

Рецепт і фото Ольги Мордовіної

Спробуйте також приготувати:

Просте печиво зі старого записника (на сметані, смальці та амонії). Смачне, пісочне і виходить багато!

Печиво моєї прабабці. Смачнішого для мене немає!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook