торт "Вишня в шоколаді"

Торт “Вишня в шоколаді” що готується навпаки

Пропонуємо вашій увазі незвичайний рецепт дуже смачного торта, в якому помадка наноситься між коржами, а вишнева начинка - під крем.

Торт “Вишня в шоколаді”

  • Форма 20 см.
  • Шоколадний корж: 3 яйця, 200 г цукру, 250 мл кефіру, 3 ст. ложки олії, 300 г борошна, 4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка розпушувача.
Яйця збити з цукром. Додати кефір і олію, ще раз збити. Борошно змішати з какао, содою, розпушувачем і додати до рідкої маси. Випікати при 170 до готовності орієнтовно 45-50 хв.
  • Начинка: 1 банка (0,5 л) вишень у своєму соку або 350 г свіжих, 1 ст. ложка крохмалю (з вершком), 2-3 ст. ложки води.
Вишні разом з соком довести до кипіння. Крохмаль розвести у воді, влити помішуючи у киплячі вишні. Проварити ще 1-2 хв до загустіння. Накрити плівкою впритул і залишити до охолодження.
  • Шоколадна помадка: 3 ст. ложки какао, 6 ст. ложок молока, 100 г цукру, 50 г масла.
Змішати какао, молоко та цукор. Варити, помішуючи, з часу закипання до 3 хв. Зняти з плити, додати масло, розмішати, охолодити.
  • Крем: 250 г вершків 33-36%, 100 г цукрової пудри, 150 г вершкового сиру (можна і домашній, перебитий блендером до однорідності). Продукти всі мають бути охолоджені.
Вершки збити з пудрою (збивала не до самих стійких піків), тоді додати вершковий сир і ще трохи збити.
Шоколадний корж поділити на 3 частини. Скласти торт: шоколадний корж, помадка, половина вишень, крем, корж, помадка, половина вишень, крем, корж (теж змастила легенько помадкою і змащеною стороною поклала на крем). Поставити в холодильник для стабілізації. Прикрасити за бажанням.
Порада господині. Цей тортик печу вже не одноразово. Крем робила різний: і сметану збиту з цукром, і вершковий, сьогодні крем-чіз на вершках. Вишню можна як свіжу заварити з крохмалем, так і в своєму соку.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також інші перевірені рецепти тортів із вишнями:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook