малиновий зефір

Малиновий зефір (рецепт простіший, ніж класичний)

Вперше готувала зефір - і все вдалося! Ще не ідеальний, але надзвичайно смачний. Це рецепт заварного зефіру. На мою думку, він простіший, ніж класичний зефір, бо не треба увалювати пюре.

Малиновий зефір

  • 50 г білків (у мене з двох яєць), 120 г цукру, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти.
  • Сироп: 8 г агар-агару (сила гелю 1200), 130 малинового пюре, 80 мл води, 120 г цукру.
Насамперед приготувати кондитерський мішок з насадкою (у мене закрита зірка) і пергамент хорошої якості чи силіконовий килимок. Зефір швидко застигає, тому потрібно, щоб вже все було готове.
Малину перебити блендером і перетерти через сито. Відважити 130 г пюре. У каструлю з товстим дном влити воду, додати агар-агар, гарно перемішати, додати цукор, перемішати. Додати ягідне пюре, вимішати. Поставити на середній вогонь, щоб закипіло, постійно помішувати. Одночасно поставити збивати білок з дрібкою лимонної кислоти на середній швидкості міксера. У декілька етапів додати цукор, збільшити швидкість до максимальної і збивати до стійких піків. Тим часом уварити сироп, постійно помішуючи. У мене термометра нема, то варила до легкого загустіння (по часу орієнтовно десь 8-10 хв).
Зняти з вогню і починати вливати сироп безперервною цівкою у білки, не перестаючи збивати (міксер на середній швидкості). Старатися не лити на вінчики, щоб не розбризкувало сироп. Коли влили весь, збільшити швидкість до максимальної і збивати ще десь 2-3 хв. Маса починає густіти, чіплятися на вінчики, готово.
Швиденько набирати масу у заздалегідь підготовлений кондитерський мішок і відсадити на пергамент зефір. Залишити для стабілізації мінімум на 6- 8 год. Тоді присипати зефір цукровою пудрою, скріпити дві половинки разом. Пудру трішки струсити.

Рецепт Рини Онишкевич. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun

Радимо також інші перевірені рецепти домашнього зефіру:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook