Домашній зефір: лінивий рецепт зефіру з желе (без пюре)

Якщо ви теж любите домашній зефір, але не хочете возитися з пюре та його уварюванням, зберігайте цей лінивий рецепт зефіру - без пюре, з желе. Зефір вдається повітряним, наче хмаринка!
Дуже люблю зефір, але не люблю бавитись з пюре та уварюванням… Тому маю швидкий, лінивий рецепт з желе.

Рецепт зефіру з желе

  • Сироп: 470 г цукру, 10 г агар-агару, 125 мл води.
  • А також: 2 білка, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
  • Також: пачка желе, 100 мл кип’ятку.
Усе робіть по порядку, не спішіть, щоб усе з рук не летіло. Підготуйте відразу мішок з насадкою та поверхню, куди будете витискати зефір.
У каструльку всипати цукор, додати агар, перемішати, додати 125 мл холодної води, перемішати, відставити. Далі в чашу міксера відділити два білка, додати сіль, лимонну кислоту, ваніль, відставити.
Далі в 100 мл кип’ятку всипати желе, добре перемішати, щоб розчинилось.
Поставити на вогонь сироп (цукор та агар) на середній. Як закипить, зменшити вогонь на мінімум і варити 5 хв (або до 110 градусів). Коли сироп закипів, ввімкніть відразу міксер, нехай збиває білки, і час від часу калатайте желе, ну і звичайно мішайте сироп). Сироп вимкнути, білки мають бути збиті до піків.
Не вимикаючи міксер, тоненькою цівкою ввести весь сироп (гарячий). Після цього ввести так само желе і ще збивати все 5 хв. Далі перекласти все в мішок і витиснути зефір. Посипати пудрою.
Застигає швидко, за пів години, але в мене стояло годину, потім зліпила докупи і ще трошки припудрила. Зефір як хмаринка, дуже ніжний!домашнього зефіру.
Рецепт і фото Вікторії Шуклін
Радимо також інші рецепти:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook