Тертий пиріг з варенням кизилу та полуниці

Цей пиріг просто тане в роті, він солодкий, але з кислинкою. Це дуже смачно. Захочете готувати його ще і ще.

Тертий пиріг

2 яйця, 170 г цукру, 100 г сметани, 220 г вершкового масла, 3 г соди, 5 г оцту, 560 г борошна, 500 г варення (що кисліше, о смачніше. Ідеально підійде вишня або чорна смородина. У мене кизил і полуниця).

Яйця, цукор, сметану, м’яке масло збити. Додати соду і оцет, перемішати, додати пересіяне борошно, перемішати. Зібрати тісто в кулю, 1/3 відправити в морозильну камеру. 2/3 тіста розкачати на лист, зверху розподілити варення і натерти охолоджене тісто (1/3).

Випікати при 180 градусах 15-20 хвилин до золотистого кольору. Охолодити, а тоді нарізати.

Рецепт і фото: kr.natali

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook