Тісто для пиріжків за бабусиним рецептом – на смальці

Для мене ідеальне тісто для пиріжків - за рецептом моєї бабусі, із додаванням смальцю. Пиріжки виходять пухкі, тісто не кришиться.

Тісто для пиріжків за бабусиним рецептом

185 мл води, 65 мл молока, 1 ч. ложка сухих дріжджів або 40 г живих, 1 яйце, 1 ст. ложка смальцю кімнатної температури, 1 ст. ложка олії, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 550-600 г борошна.Можна робити як із солоною начинкою, картоплею або капустою, так і з солодкою.
Воду з молоком підігріти, додати цукор, сіль, яйце, смалець і добре розмішати. Додати дріжджі, розвести їх в рідині, додати частинами борошно і замісити тісто. Змастити олією і покласти в посудину накривши пакетом або плівкою, щоб добре підійшло. У мене стояло 1,5 години. Поділити тісто на кульки приблизно 25 г, покласти начинку, сформувати і залишити підрости на 30-40 хв, накривши харчовою плівкою і зверху рушником. Змастити яйцем і пекти при температурі 180 градусів 25-30 хв. Я ще змастила після, випікання олією з часником. Пиріжки готові, тісто пухке, не кришиться.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook