Кухня Рецепти

Вишневий соус до м’яса. Кетчуп відпочиває!

Скуштувавши бодай раз вишневий соус до м’яса, ви більше ніколи не захочете їсти кетчупів! Це дуже смачно, пікантно, незвичайно! Соус із вишень ідеально підкреслює і розкриває смак м’яса, і страва стає по-ресторанному смачною!

29.06.2022 09:44

Соус з вишень – чудова альтернатива традиційному кетчупу. Якщо вам хочеться відчути новий смак, приготувати щось особливе, аби звичайне м’ясо стало вишуканою стравою, обов’язково приготуйте вишневий соус.

Він виходить пікантним, ароматним, з приємною кислинкою, насиченого кольору. Ягідні соуси чудово смакують із м’ясом – печеним або смаженим, запеченою шинкою, стейком або шашликом. Навіть прісне куряче філе з вишневим соусом смакує абсолютно по-новому.

Приготуйте хоча б баночку соусу на пробу – і ви не пошкодуєте!

Вишневий соус до м’яса

1,5 кг вишень, 1 стручок гострого перцю, 1 лавровий листок, 5 зерен коріандру, 5 горошин духмяного перцю, 0,5 ч. ложки солі, 10-20 г цукру, 2-3 ст. ложки бальзамічного оцту, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю, 1 ч. ложку кориці, дрібка мускатного горіха, гілочка розмарину.

1,5 кг вишень (змолоти блендером, закип’ятити), додати 1 стручок гострого перцю, 1 лавровий листок, 5 зерен коріандру, 5 горошин духмяного перцю (варити на малому вогні до загустіння), додати: 0,5 ч. ложки солі, 10-20 г цукру, 2-3 ст. ложки бальзамічного оцту, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю, 1 ч. ложку кориці, дрібку мускатного горіха, гілочку розмарину (проварити ще 2-3 хв).

Рецепт Людмили Столяр

Спробуйте також приготувати: