Як зберігати каву, щоб вона залишалася ароматною

Щоб кава залишалася ароматною, її треба правильно зберігати.

Любите пити ароматну заварну каву? Часто її готуєте? Отже, маєте знати правила зберігання кави. Від цього напряму залежить смак та аромоксамит напою.  

  1. Свіжі кавові зерна можуть зберігатися до п’яти років, практично не втрачаючи якості. Але після обсмажування кава втрачає свої властивості через десять днів. Річ у тім, що обсмажені зерна швидко вбирають сторонні запахи й вологу, окислюються.

На відкритому повітрі кава повністю втрачає натуральний аромат і стає не придатною до вживання.

2. Найбільш ефективним способом зберігання обсмаженої кави є вакуумна упаковка: у ній кава може зберігатися близько року.

3. В упаковці з фольги може зберігатися до трьох місяців, а в паперовому пакеті – лише два тижні.

4. Вороги кави – відкрите повітря, вологість, сторонні запахи і прямі сонячні промені.

5. Основні вимоги до зберігання кави вдома, про які треба пам’ятати і намагатися дотримуватися: герметична упаковка, сухе темне місце.

6. Кавові зерна, принесені з магазину в паперовому пакеті, треба відразу пересипати. Найкраща тара для зберігання – пакет із клапаном або замком типу «зіп-лок», з якого можна витиснути зайве повітря.

7. Якщо таких немає, згодиться банка, яке герметично закривається. Бажано наповнювати її зернами доверху, залишаючи якомога менше місця для повітря.

Молоти зерна найкраще безпосередньо перед приготуванням кави.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook