Що приготувати з картопляного пюре: чотири рецепти
Картопляна закуска
Картопляні кнедлики з сиром
- Приблизно 1 кг вареної картоплі, 1 яйце, приблизно 200 г крохмалю, сіль, перець. Начинка: сир домашній (посолити, додати дрібно порізаний кріп).
- Для засмажки – шматок м’ясного бочка і цибуля.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Картопляні кошики з грибами
- 10–11 картоплин, 50 мл молока, 100 г печериць, 1 морква, 2–3 цибулини, 2–3 зубці часнику, 1 яйце, 2–3 ст. ложки сметани, сіль, спеції, зелень.
Почистити картоплю і відварити його до готовності. Кубиками порізати цибулю, моркву потерти, часник вичавити, порізати гриби. Обсмажити гриби, додати моркву, цибулю, спеції і часник, усе перемішати і смажити при закритій кришці на маленькому вогні хвилин 10, додати сметану і тушкувати ще хвилин 10-15 до готовності.
З картоплі приготувати пюре, додавши молоко, сіль і один жовток. Змастити деко олією, можна застелити папером для випікання. Викласти готове картопляне пюре так, щоб вийшли кошики – тобто з глибокою виїмкою в середині.
Всередину викласти начинку. Поставимо в розігріту духовку на хвилин 15-20.
Картопляна запіканка
- 6 великих картоплин або миска готового картопляного пюре, 1 скл. молока, 2 ст. ложки масла, 0,5 кг фаршу (будь-якого), 100 г кефіру (краще жирного 3,2%), спеції.
Картоплю зварити, відцідити, потовкти на пюре, підливаючи гаряче молоко (виливайте не все одразу, а поступово – щоб пюре не було надто рідким), додати масло. Змішати фарш з кефіром та спеціями – він зробить начинку соковитою і смачною.
Форму змастити маслом, викласти половину пюре, фарш, і решту пюре. Розрівняти. Можна зверху зробити вилкою або ложкою візерунки. Запікати при 180 ОС близько 30 хв. Смакує гарячою!
Спробуйте також приготувати інші страви з картоплі:
- Страви з картоплі: 10 простих рецептів на кожен день
- Деруни з м’ясом по-угорськи – шедевр із картоплі