“Буше” – ніжне бісквітне тістечко з кремом із шоколадом

Тістечка "Буше" виходять дуже смачні, ніжні і гарні на вигляд. Цей вишуканий десерт готується досить просто.

Тістечко “Буше”

Для тіста: 3 яйця, 50 г цукру, 60 г борошна, 30 г крохмалю, дрібка солі і ванілін або пачечка ванільного цукру. Якщо захочете робити дві порції (бо одна дуже швидко з’їдається), то готуйте тісто в два заходи, щоб воно не втратило своєї повітряності.
Білки відділити від жовтків, додати до них сіль і збивати до легкої піни. Потім поступово додати цукор і збивати до стійких піків. Жовтки легко збити виделкою і влити до білків. Добре вимішати знизу-вверх, круговими рухами. (Можна білки збити із частиною цукру, а жовтки збити з іншою частиною цукру, потім легко з’єднати дві маси.) Змішати просіяне борошно, крохмаль і ванілін і в два заходи додати до яєчної маси, легко і акуратно її вимішуючи. Тісто виходить ніжне, легке і повітряне.
Перекласти його в кондитерський кульок, відрізати кутик і витискати невеличкі кружечки діаметром 5-6 см на форму, вистелену пергаментним папером. Кружечки витискати на відстані один від одного. Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці на режимі верх-низ 8-10 хв до легкого рум’янцю (орієнтуйтеся на свою духовку!).
Крем: 200 г білого згущеного молока розігріти у каструльці з товстим дном. До гарячого молока додати плитку білого шоколаду (80 г) Вимішати лопаткою до розчинення шоколаду. Кип’ятити молоко не потрібно, просто нагріти до гарячого, щоб розтопився шоколад. Відставити масу для вистигання. Можна на цьому зупинитися і використовувати крем у такому вигляді. Крем спочатку трохи рідкуватий, але при вистиганні він гусне. Для мене цей варіант занадто солодкий, тому я додала до цієї маси ще 60-100 г м’якого вершкового мала і все збила міксером. Кількість масла давайте до свого смаку. Якщо шоколадна маса у вас сильно загусла, можете трохи її підігріти, вимішуючи лопаткою. Підігрівайте тільки так, щоб її можна було збити міксером.
Готовий крем можна викладати чайною ложкою. Мені зручніше було витискати його із кондитерського кулька. Підберіть по два кружечки однакового розміру, на один наносьте крем, іншим прикривайте зверху, легко притискаючи. В кого в кімнаті досить тепло, можете поставити тістечка на підносі в холодильник, крем досить швидко застигає. Прикрашаєте на свій смак. Я для цього використала розтоплений чорний шоколад.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook