Торт “П’яна сливка” з чорносливом. Смак – бомбезний!

Цей торт - достойний конкурент "П'яній вишні". Тільки в начинці не вишеньки, а чорнослив. Смачний - не те слово!

Торт “П’яна сливка”

Форма 20 см. Шоколадний бісквіт: 180 г борошна, 5 г розпушувачу, 4 яйця, 180 г цукру, 25 г какао, 70 мл води, дрібка солі.
Збити білки, цукор, сіль. Додати жовтки і воду. Далі за 2 рази вмішати борошно+розпушувач+какао (все об’єднати і пересіяти). Пекти при 180 ОС десь 45-50 хв (до сухого сірника). Корж потрібно, щоб охолов! Розрізати на 3 частини. Верхню подрібнити і перемішати з кремом.
Крем: 230 г масла, 180 г згущеного молока (не вареного), 100 г цукрової пудри. 
Збити масло з пудрою і згущенкою. Відібрати 2 ст. ложки у миску і відставити. Решту крему перемішати з подрібненою верхівкою коржа. Додати ще коньяк і 50 мл охолодженої кави. Відставити.
Пудинг: 320 мл молока, 40 г ванільного пудингу, 40 г цукру, 2 ст. ложки лікеру будь-якого. Заварити пудинг і додати алкоголь вкінці.
Крім того: 200 г чорносливу, 100-120 мл кави, 1-2 ст. ложки коньяку (рому).
Зібрати торт: у роз’ємну форму (в якій пікся корж) викласти ацетатну плівку, покласти на низ корж, просочити гарно кавою, викласти промитий і пропарений чорнослив, вилити зразу зварений пудинг (гарячий!), зачекати, поки пудинг повністю охолоне. Далі викласти крем з подрібненим коржем і гарно втрамбувати ложкою (але обережно!). Зверху покрити кремом, який відставляли (2 ст. ложки). Просочити гарно низ останнього коржа і викласти на крем. Верх також злегка просочити. Прикрасити по святковому і на ніч у холодильник.
Рецепт Ірини Антал. Пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook