Порадуйте рідних на вихідних смачною запашною домашньою випічкою. Пропонуємо приготувати рогалики. Вони смакують і з начинкою, і без. Секрет вдалого тіста для рогаликів – сир і смалець. До вашої уваги перевірений рецепт тіста для рогаликів від господині.
Рогалики
- Приблизно 250 г кисломолочного сиру, 120 г цукру, трохи ванільного цукру, дрібка солі, 1 яйце, 100 г смальцю (свинячого жиру кімнатної температури; хто не полюбляє – жир можна замінити на 100 г вершкового масла), 1 ч. ложка соди без чубка погасити оцтом, кілька ложок сметани (якщо нема сметани, можна кілька ложок молока), 300 г борошна.
Замісити еластичне тісто. Дати йому відпочити. Розкотити тоненько в коло, порізати на сегменти (як торт), покласти на широкий край начинку і скрутити досередини. Начинка може бути різна, робила трохи без начинки і посипала цукром, а трохи з черешнею.
Пекти до золотої скоринки приблизно 20- 25 хв при 180 градусах, час і температура залежить від вашої духовки. Я робила подвійну порцію.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Ідеальне тісто для рогаликів, булочок без начинки і завиванців з маком
- Крихкі рогалики з пісочного тіста – рецепт від господині