тісто для рогаликів

Ідеальне тісто для рогаликів, булочок без начинки і завиванців з маком

До вашої уваги рецепт ідеального тіста, яке підходить і для рогаликів, і для булочок без начинки, і для завиванців з маком. Готуйте і смакуйте!
До вашої уваги рецепт чудового тіста. З нього виходять смачнючі рогалики і булочки без начинки. А якщо не додавати родзинки, то з цього тіста вдаються смачні завиванці з маком або горіхами.

Ідеальне тісто для рогаликів, булочок і завиванців

  • 550-600 г просіяного борошна, 250 мл теплого молока, 20 г свіжих дріжджів або 7 г сухих, 1 ч. ложка меду, 2 яйця, 80-100 г м’якого масла, 10 г ванільного цукру, дрібка солі, 70-100 г родзинок (ошпарити окропом, висушити рушником), 1 ст. ложка з чубком апельсинової пасти або цедри (для аромату і кольору).
  • Начинка – абрикосовий джем та дрібно нарізані цукати. 
Активувати дріжджі: у теплому молоці розчинити дріжджі та 1 ч. ложку меду, залишити до підняття шапочки. Окремо змішати яйця, апельсинову пасту, цукор, м’яке масло, ванільний цукор, сіль, усе розмішати. Додати активовані дріжджі, просіяне борошно, родзинки, замісити м’яке тісто (борошна може піти трішки більше, але тісто трішки має липнути до рук, після бродіння перестає липнути).
Вкрити плівкою та залишити підходити в теплі 1-1,5 год, залежно від температури.
Тісто тоненько розкотити в коло, нарізати на трикутники бажаного розміру, покласти начинку, згорнути. Залишити ще раз підійти на деку з пергаментом та вкрити плівкою.(у мене 8 великих, мені хотілося великі рогалики, як раніше продавали).
Змазати сумішшю жовтка і води, залишити на 5 хв підсохнути (тоді гарний колір в здобі). Випікати в розігрітій духовці до 190-200 ОС 25 хв до золотистого кольору.
Кількість цукру можна збільшити, давайте за смаком. Я в тісто даю апельсинову пасту, то вона також солодка і 100 г цукру мені достатньо.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти тіста для рогаликів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook