Чудові рогалики до чашечки свіжої та запашної кави. Печиво смачненьке, зовні хрумке, а всередині м’яке. Рецепт стане у пригоді й тим, хто дотримується посту – рогалики на олії.
Рогалики “П’ятихвилинка”
- 100 мл води, 2 ст. ложки цукру, 250-270 г борошна, 6-7 ст. ложок олії, 1 ч. ложка розпушувача, 10 г ванільного цукру, сіль щіпка, варення (краще густе повидло, в мене був мармелад). Як хочете здобні рогалики, то олію замінити на масло/маргарин, додати одне яйце – але це вже інший рецепт.
У теплу воду влити олію, сіль, цукор, ванільний цукор, розмішати, додати просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке та еластичне тісто (борошна краще менше, бо буде забите). Розділити на дві частини, розкотити, нарізати на трикутники. Випікати в розігрітій духовці до t 200 ОС, 15 хв
Одні робила з малиновим мармеладом, інші присипала цукром, какао, апельсиновий мармелад. Ще робила з подвійного тіста: розділити, до одної частини додати какао, розкачати біле тісто, зверху темне або навпаки, будуть рогалики з подвійного тіста.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати рогалики за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Рогалики на смальці: дуже давній рецепт
- Дуже смачні рогалики без яєць. Можна пекти і з солодкою, і з солоною начинкою
Post Views: 52