рогалики на смальці

Рогалики на смальці: дуже давній рецепт

Колись господині часто готували випічку на смальці. Особливо смачні рогалики на смальці: дуже ніжні і крихкі. Це один з таких давніх призабутих рецептів.

Колись господині часто готували випічку на смальці. Особливо смачні рогалики на смальці: дуже ніжні і крихкі. Це один з таких давніх призабутих рецептів. Такі рогалики в дитинстві пекла мама з різними начинками. Як же ми їх любили!

Рогалики на смальці

  • 50 г смальцю, 100 г сметани, 100 г молока, 150 г масла (маргарину), 2 жовтки, 2 ст. ложки лимонного соку, 2 ч. ложки розпушувача (без чубчика), 400 г борошна (+/-), цедра лимона, ванільний цукор.
У просіяне борошно натерти холодний маргарин, додати холодний смалець і швидко все перетерти руками на крихту, щоб смалець не топився під руками. Додати решту інгредієнтів і замісити тісто по консистенції як на вареники. Дати тісту відпочити в холодильнику 1 годину або більше.
Тісто поділити на 4 частини. Кожну частину дуже тонко розкотити в коло, яке розрізати на 12 рівних сегментів. На край помістити начинку (у мене густе яблучне повидло) і закрутити рогалики.
Випікати при 180 ОС приблизно пів години. Охолоджені присипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Любові Матяш
Радимо також випробувати інші перевірені рецепти випічки на смальці:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook