8 секретів, як приготувати смачну уху

Смачна, прозора, навариста, така запашна, що аж у голові паморочиться… Певно, нема серед нас таких, кому справжня ароматна уха не до смаку. Добре приготовлена рибна юшка не залишить байдужими найвибагливіших гурманів.
  • Річкова риба швидко розварюється. Тому додавати в казан її краще пізніше, ніж картоплю, цибулю та моркву.
  • Уху варто готувати як мінімум із двох сортів риби.
  • На відміну від супів, у юшку не кладуть багато овочів.
  • Рибну юшку треба варити у відкритому посуді, що не окисляється, без кришки, на невеликому або помірному вогні, у жодному разі не допускаючи бурхливого кипіння.
  • Юшка вважається готовою, якщо м’ясо риби починає відставати від кісток. Не варто переварювати уху, бо риба стане жорсткою і несмачною.
  • Що м’якша вода для ухи, то краще. Дехто для пом’якшення води і поліпшення смаку гасить у ній головешку, дехто додає склянку горілки.
  • Тривалість варіння ухи залежить від виду риби. Якщо використовується прісноводна риба, то час її варіння 15–20 хв, а якщо морська – то цей час становить 10–15 хв.
  • Якщо юшку готують з мороженої риби, то її кладуть у воду не розморожуючи.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook