Торт “Світлана”
- Форма 25Х35 см (можна і трішки меншу).
- Темні коржі: 4 яйця, 200 г цукру, 100 г меду, 150 г масла, 250 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 50 г какао.
У каструлі з товстим дном з’єднати яйця, мед, цукор, масло і поставити на вогонь, щоб закипіло. Зняти і додати решту складників. Можна пекти зразу. Розділити на 4 рівні частини. Кожну частинку розкотити на пергаменті і пекти десь 10 хв (вони швидко печуться).
- Білі коржі: 4 яйця, 200 г цукру, 250 г сметани (або кефіру), 1 ч. ложка амонію, 400 г борошна, 1 п. ванільного цукру.
Збити білки з цукром, додати жовтки, сметану змішану з амонієм, ваніль, цукор, борошно. Усе розмішати і поділити на 2 частини. Спекти 2 коржі при 180 ОС 30 хв (орієнтуйтеся на свою духовку, пекти до сухого сірника: тісто не має підгоріти).
- Крем із манкою: 0,75 л молока, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 80 г манки, 400 г масла, 1 ч. ложка лимонної цедри.
Молоко, цукор, ваніль довести до кипіння, додати манку і проварити 3 хв. Коли остигне, збити з маслом та лимонною цедрою. Поділити на 3 рівні частини.
- Крем з маком: 250 г масла, 150 г маку (змолоти на кавомолці), 70 г цукрової пудри.
Збити масло, додати пудру і додати мак. Поділити на дві рівні частини.
Зібрати торт: темний корж, крем з манкою, світлий корж, крем з маком, темний корж, крем з манкою, темний корж, крем з маком, світлий корж, крем з манкою, темний корж.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:
- Вишнево-горіхова слойка з подвійним кремом. Мій улюблений пляцок!
- Торт “Горіх-кава-шоколад”. Неймовірно смачно!
Post Views: 49