Рецепт бісквітного торта з вишневим прошарком

Смачніше за бісквітний торт може бути тільки торт з вишневим прошарком. А найкращий крем - заварний на сметані. Ось рецепт.

Рецепт бісквітного торта з вишневим прошарком

Бісквіт класичний: 4 яйця (у мене з 2 яєць, на форму 16 см), 150 г цукру, 100 г борошна, 1 ч. ложка ванільного цукру. 
Збити яйця з цукром, можна розділити білки з жовтками і збити окремо з цукром і ваніллю, можна разом. Я збивала окремо, в жовтки поступово вводила білки і муку почергово лопаткою. Пекти при 180 ОС до сухої зубочистки, від 20 до 40 хв, залежно від кількості тіста. Я охолодила в формі, потім загорнула в плівку харчову і поклала в холодильник на 8 годин.
Крем заварний на сметані: 450 г сметани (у мене 20 %, але можна замінити на меншої або більшої жирності), 400 г масла (можна менше, але я одразу робила квіти з нього, тому потрібен був стійкий крем), 200 г цукру (я давала 80, не люблю надто солодкого), 1 ч. ложка ванільного цукру, 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка крохмалю (можна і не давати).
Сметану змішати з яйцями, цукром, ванільним цукром, борошном і крохмалем до однорідності. Варити на середньому вогні 10-15 хв, постійно помішуючи, через 10 хвилин я вже не могла мішати вінчиком, дуже густе було, тому я взяла міксер і перемішувала вже ним на плиті ще 5-7 хв. Варити треба до того стану, щоб не прилипала лопатка або ложка. Перекласти в чисту і холодну посудину, накрити харчовою плівкою в контакт і охолодити, я робила на ніч. Збити масло 5-7 хв і додавати поступово крем.
Вишневий прошарок. Вишню в своєму соку закип’ятити, додати желатин (у мене було 200 г вишень і 1 ст. ложка желатину), вилити в форму меншу від бісквіту і дати застигнути.
Зібрати торт. Перший корж просочити соком з вишень, крем, зробити бортик з крему і викласти всередину вишневий прошарок, другий корж теж просочити і викласти крем, накрити останнім коржем, його теж просочити, вирівняти і в холодильник на 3 години. Дістати, прикрасити кремом зверху, зробити квіти з залишків крему і залити глазур’ю.
Глазур: 2 ст. ложки сметани, 100 г шоколаду білого (у мене дропси), 50 г масла.
Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовці зі сметаною, додати масло, коли масло розтопиться в шоколаді, залити на торт.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook