Пиріг зі сливами. Усе, як люблю: тоненьке тісто і багато начинки

Це не пиріг, а суцільна смакота: тоненький корж, а на ньому багато соковитої начинки. Поки є сливи, обов'язково приготуйте!

Пиріг зі сливами

Форма 24 см. Начинка: 700 г слив (у мене венгерка), 50 г пудри (якщо сливи кислі – можна більше). Тісто: приблизно 180 г борошна, 75 г масла, 65 г пудри, 1 яйце, 2 ст. ложки коньяку, 1/2 ч. ложки розпушувача, ваніль.
Зі слив дістати кісточки і порізати половинками (якщо великі сливи, то четвертинками). Приготувати тісто: у просіяне борошно додати розпушувач, ванільний цукор і пудру, перемішати, додати шматочки масла і перетерти все у крихту. Додати яйце і коньяк, замісити тісто. Насправді воно замішується дуже швидко; тісто дуже м’яке, не липне до рук.
Форму для випікання застелити пергаментом (так потім буде легше виймати) і розподілити тісто, роблячи невеликі бортики. Далі гарно викласти сливи (я зробила вертикально по колу), трохи втискуючи їх у тісто. Слив піде трохи багато, але від цього пиріг лише виграє! Присипати зверху пудрою так, щоб гарно накрила повністю, тоді сливи виходять як карамелізовані. Випікати у розігрітій до 200 ОС 50-60 хв. Дати пирогу охолонути і насолоджуватися!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook