Куряче філе по-китайськи

Українські інгредієнти можуть отримати неповторний смак китайської кухні, якщо дотриматися пропорцій та технології приготування.

Інгредієнти: 300–400 г філе, 200 г болгарського перцю, 2–3 зубці часнику, сіль.

Для соусу: 5 ст. ложок соєвого соусу, 6 ст. ложок води, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка крохмалю. Можна додати гострий перець.

Куряче філе нарізати невеликими смужками. перець очистити від плодоніжки, насіння і нарізати великою соломкою. Часник подрібнити ножем. У сковорідку налити олію, добре розігріти, викласти шматочки філе і злегка обсмажити (до білого кольору). Потім обсмажене філе викласти на тарілку. У цю ж сковорідку викласти болгарський перець і також злегка обсмажити. До перцю додати часник і смажити ще 1 хв помішуючи. В окремій посудині змішати всі інгредієнти для соусу (соєвий соус, воду, цукор, крохмаль). Обсмажене філе додати до перцю з часником, туди ж налити підготовлений соус і, час від часу помішуючи, тушкувати на малому вогні до готовності курятини і легкого загустіння соусу (приблизно 10 хв.). Якщо соус вийде надто густим, до нього можна додати трошки води. Страву можна досолити. Філе з перцем викласти на відварений рис, полити соусом і подавати до столу.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook