вино

Для вина збираю виноград після приморозків – так смачніше. Ось мій рецепт

Уже років 5 так роблю: збираю виноград для вина після перших приморозків. Він стає солодший, а вино набагато смачніше. Але якщо ваш виноград солодкий - можете вже робити. Ось мій рецепт...

Домашнє виноградне вино

Я роблю так. Виноград обрізаю після перших морозів. Не мию! Це важливо. Я і від гілочок не відділяю! Тобто кладу всю грону (без гілочок вино не таке терпке). Наповнюю виноградом каструлю 40 л. Добре жмакаю руками і залишаю на кілька днів, щоб жмих піднявся і почався процес бродіння.

Потім через прес відціджую сік. Відливаю десь 1 л соку в каструлю, додаю до нього 1 кг цукру, ставлю на вогонь і підігріваю до розчинення цукру, але не кип’ятити! Виливаю в загальний сік, перемішую пробую на смак. Закисле – знову трохи соку зливаю, додаю цукор, підігріваю до розчинення. Так роблю, поки не доб’юся солодкого смаку. Потім під час бродіння вино стає менш солодким.

Розливаю в 3-літрові банки (неповні) і роблю гідрозатвор: закриваю спеціальними кришками з трубочкою. Десь місяць воно стоїть. Коли вино перестає булькати, стає прозорим, з’являється осад на дні, зціджую, розливаю у чисті банки і ставлю в кладовку.

Рецепт Наталі Панченко

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook