трубочки з білковим кремом з листкового тіста на смальці

Трубочки з білково-заварним кремом. Слоєне тісто – на смальці. Авторський рецепт

Трубочки виходять ну дуже слоєні! А смачні які - просто тануть у роті! Рецепт листкового тіста на смальці - авторський, вдалий та випробуваний.

Трубочки з білково-заварним кремом

Листкове тісто на смальці

У 500 г просіяного борошна додати дрібку солі, 1 яєчний жовток, 3 ст. ложки оцту 9%, 150 г води холодної (+-) – замісити не туге тісто, середньої консистенції.
300 г холодного смальцю (із холодильника) викласти на робочу поверхню, посипати 3 столовими ложками борошна, розкотити в квадрат.
Тісто викласти на робочу поверхню, посипану борошном, розкотити в квадрат, на середину  викласти смалець, загорнути до середини тістом, акуратно легенько розкотити качалкою, не дуже натискаючи, щоб смалець розійшовся по всьому тістові, тобто всотався. Розкотити квадратом, загорнути у виді конверта до середини і ще раз до середини, поставити на 30 хв у холодильник. І так розкачувати ще 2 рази, а потім ставити в холодильник на 30 хв.

Випікання

Дістати тісто з холодильника, поділити на 2 частини. Першу частину викласти на робочу поверхню, посипану борошном, розкотити в квадрат змастити яйцем, порізати на вузькі смужки, накрутити на форми трубочок, викласти на змащене деко, злегка збризнути холодною водою. Випікати при температурі 260 ОС 20 хв, зменшити температуру до 180 ОС і  випікати ще 10 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку! Пекти до зарум’янення. Аналогічно приготувати другу частину тіста. Трубочки остудити.

Білково-заварний крем

250 г цукру, 125 г води, дрібка лимонної кислоти – розмішати та поставити варити при низькій температурі 5-7 хв до появи бульбашок. Зразу як ставите варити сироп починайте збивати 5 білків до стійких піків. І уже гарячий сироп ввести акуратненько тонкою цівкою у збиті білки, збивати до загустіння.
За допомогою кондитерського мішка з відповідною насадкою наповнити трубочки кремом, посипати цукровою пудрою.

Авторський рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook