печиво "Трюфелі" рецепт

Печиво “Трюфелі” (“Каштанчик”) з тіста на варених жовтках

Печиво "Трюфелі" ("Каштанчики") колись традиційно готували на весілля і клали на "кльоші". Воно дуже смачне, всередині з вишнями або горіхами, а зовні - в кольорових вафлях.

Печиво “Трюфелі” (ще називають “Каштанчики”) – дуже смачне, особливо подобається дітям. Колись його готували на свята, на весіллях клали на тарілки-“кльоші”. Рецепт давній, перевірений роками. Для багатьох це печиво – смак дитинства.

Печиво “Трюфелі” (“Каштанчик”)

  • 5 варених жовтків, 200 г масла, 50 г жиру (смальцю), 50 г цукрової пудри, 0,5 ч. ложки розпушувача, 30-50 г сметани, приблизно 400 г борошна.
  • Для начинки: горішки, вишні.
  • Помадка: 150 г цукру, 3 ст. ложки какао, 60 мл молока, 150 г масла. 
Масло, смалець, борошно, розпушувач перетерти в крихту. Жовтки можна потерти терткою або просто перем’яти вилкою з цукровою пудрою, додати до крихти. Вкінці додати сметану. Тісто має бути тверденьке, але не забите. Кульки відважувала по 22 г. Всередину клала вишні, шматочок горішка. Кульки поставити на 15 хв в морозилку. Духовку нагріти до 180 градусів, пекти 20-30 хвилин залежно від вашої духовки, не засушувати сильно. Дати охолонути. Тим часом зварити помадку.
Помадка: 150 г цукру, 3 ст.  ложки какао, 60 мл молока – усе гарно перемішати, додати 150 г масла, поставити на середній вогонь, варити, помішуючи. Після закипання варити 2-3 хвилини. Вмокнути кульку в глазур, обкачати в крихтах з кольорових вафель, викласти на пергамент і винести на 1 годину на холод.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також спробувати приготувати інше печиво за давніми рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook