печені яблука

Печені яблука – найкорисніший десерт: нюанси приготування

Печені яблука, мабуть, найпростіший і найкорисніший десерт. Як смачно запекти яблука без начинки, радить господиня.
“У мене сьогодні неймовірно легкий і ароматний десерт – запечені яблука, – розповідає господиня Світла Чепурна і ділиться тонкощами приготування цього корисного десерту.
“Про його користь можна писати цілі трактати, – каже жінка. – Це здорова альтернатива тортиків і тістечок. Отже, хто цьогоріч зібрав великий урожай яблук і щодня роздумує що з ними приготувати, раджу – запікайте. Це так смачно!”

Як смачно запекти яблука

Існує багато варіацій приготування запечених яблук: яблука з сиром, родзинками та іншими сухофруктами, политі медом, посипані цукровою пудрою, корицею і т.д.
У мене найпростіший – просто яблука: сорт надзвичайно солодкий і з твердою шкіркою виявився настільки самодостатнім, що не потребує ніяких інших додатків.
Яблука помити, витерти насухо, акуратно надрізати навколо плодоніжки, але не до кінця, дістати її.2 Форму застелити пергаментом (можна і без нього), викласти підготовлені фрукти. Випікаємо при 200 °С 40 хв. Це в моєму випадку.
Час випікання яблук залежить від сорту: чим кисліше, тим менше часу потрібно, аби яблуко спеклось.
Готові плоди набирають золотистої прозорості і на кухні стоїть неймовірний аромат! Смакуйте, на здоров’я, печеними яблуками!
Радимо також випробувати інші перевірені рецепти з яблуками:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook