Білково-масляний крем. Чудово підходить для покриття і вирівнювання тортів!

Цей крем виходить щільний, але легкий, повітряний і дуже смачний. Гарно лягає, у холодильнику твердне, але добре нарізається. У теплому приміщенні цей крем чудово тримає форму, тому підходить як для покриття і вирівнювання тортів, так і для прикраси - квітів і візерунків.

Білково-масляний крем

280 г масла (82%) кімнатної температури, 150 г білків (4 середніх яйця), 150 г цукру, ванілін, дрібка лимонної кислоти. 

У миску вилити білки і цукор, поставити на парову баню на середній вогонь. Перемішувати віничком до розчинення цукру, поки білки нагріються до гарячого стану (мають бути 70 ОС). Зняти з парової бані, дати постояти 1-2 хв. Тим часом масло розім’яти лопаткою. Перелити білки у високу і вузьку каструлю або чашу, додати лимонну кислоту, збивати на максимальній швидкості. Звивати доти, док білки охолонуть до теплого стану і почнуть закручуватися на вінички. Зменшити оберти міксера до середніх, по столовій ложці додавати масло раз на 10-15 с. Коли додасте все масло, силіконовою лопаткою зібрати зі стінок білок, додати ванілін і збити все разом ще 3-4 хв на максимальній швидкості. Перед вирівнюванням торта вимішати крем силіконовою лопаткою, щоб позбутися зайвого повітря. Можна зафарбовувати гелевими барвниками. І можна одразу наносити на поверхню торта: спершу покрити тонким чорновим шаром, а потім основним. Однієї порції вистачає на вирівнювання торта діаметром 20 см і висотою 12 см. Поставити у холодильник. Після охолодження крем стає твердим, але гарно нарізується. У теплому приміщенні він стає м’яким, але форму не втрачає. Тому з нього можна робити і прикраси, наприклад, квіти чи візерунки.

Спробуйте також приготувати:

Крем “Пломбір” – мій улюблений заварний крем на сметані

Дуже смачний масляний крем з молоком для тортів і тістечок. Пухкий і перламутровий

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook