Котлети зі свинячої голови
Голову вимочити у холодній воді кілька годин. Обшкрябати шкіру ножем.
Розрубану на частини голову зварити, охолодити, обібртати м’ясо від кісток, хрящів. Можна голову не варити. Якщо робити з сирої невареної голови, то котлети краще тримають форму при смаженні, але м’ясо важче відділити.
Якщо голова велика, жирна, щоковину краще відкласти, а за потреби додати насамкінець, щоб котлети не були надто жирними.
Якщо свиня молода, шкіру можна не обрізати, а змолоти разом зі шкіркою. Вона у котлетах відчуватися не буде.
М’ясо з голови (сире чи варене) перемолоти. Додати 2 кг фаршу (яловичини або курятини, тобто менш жирного м’яса), 10 яєць, 2 буханки білого хліба або батона (замочити і теж через м’ясорубку), 6 головок часнику або 10 цибулин, сіль, перець за смаком.
Добре вимішати і вибити рукою фарш. Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях або сухарі і манка 1:1, викласти на дошку, покласти в морозилку. А як замерзнуть, перекласти порціями у пакети.
Всередину котлети можна класти шматочок твердого сиру.
Перед приготуванням котлети дістати заздалегідь або починати смажити на слабкому вогні.
Сирий часник після заморожування може давати не дуже приємний запах, тому замість сирого можна дати сушений або лише цибулю.
Читайте також:
- Сальцисон (сальтисон) зі свинячої голови. Завжди готуємо на свята
- Домашній паштет зі свинячої голови. Бюджетно і смачно