Тістечка “Персики”. Це хіт серед десертів

Колись "Персики" готували на всі весілля, вони красиві і дуже смачні. Це моя улюблена випічка з дитинства! Спробуйте і ви приготувати, це не важко. Трішки часу займає, але повірте, це того варте!

Тістечка “Персики”

3,5-4 скл. борошна, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 80 г масла, 1 яйце і 3 жовтки, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1 скл. цукру, дрібка солі, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки сметани (бажано домашньої). Для декору: сік моркви, сік з буряка, цукор. Начинка: варене згущене молоко, масло, горіхи, крихти з середини печива подрібнити руками.
Яйця збити з цукром, ванільним цукром та сіллю, додати сметану, масло кімнатної температури, гарно збити. Частинами додати борошно з розпушувачем та крохмалем. Замісити м’яке тісто, щоб не липло до рук. Зробити невеличкі кульки, як горіх (а якщо маєте кухонні ваги, то відважуйте по 23-25 г), класти на деко застелене пергаментом, трішки приплюснути долонею, випікати при 180 ОС, час не скажу, бо ніколи не засікала.
Як спечеться, ще гарячим виймати серединку (мені найкраще це робити ножем), можна чайною ложкою. Як вистигнуть, начинити, склеїти дві половинки до купи. Одну сторону вмочити у сік буряка, іншу у сік моркви, обкачати в цукрі. Залишити на пару годин, щоб підсохли.
Головне – не засушити печиво в духовці, щоб не було тверде. В оригіналі рецепту було 2 яйця, теж смачно, але спробувала 1 яйце+3 жовтки, то мені сподобалось так більше.
Рецепт Марини Білозерової. Пекла зі змінами і фотографувала Леся Риндик

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook