Кухня Рецепти

Крем “Мокре безе”. Простий та ідеальний для прикрашання тортів

Цей крем – для мене знахідка! Для його приготування не треба вимірювати температуру і все до грама зважувати, а продукти бюджетні. У результаті він чудово тримає форму, не пливе і підходить для прикрашання тортів.

13.04.2020 14:31

Крем “Мокре безе”

3 білки (100 г), лимонна кислота на кінчику ножа, 150 г цукру, ванільна есенція.

У каструльку налити воду, довести до кипіння. В іншій каструльці злегка збити білки з лимонною кислотою (кілька секунд). Додати цукор, ванільну есенцію, поставити на парову баню. Ємність з білками не повинна торкатися до води! Продовжити збивати білки на найбільшій швидкості міксера. Приблизно через 8–15 хвилин крем почне навертатися на вінички і відходити від стінок посуду. Біля стінок почнуть утворюватися нірки. Зняти з парової бані, поставити на підставку і збивати ще 1-2 хв.

До такого крему можна додавати барвники, навіть звичайні сухі харчові. Для цього на край тарілки крапнути краплю води, додати дрібку сухого барвника, перемішати зубочисткою з водою, а далі лопаткою змішати з кремом. Крем має назву “Мокре безе” тому, що через добу він трохи підсихає й утворює хрумку скоринку, схожу на безе, а всередині залишається вологим.

А ще з такого крему можна сушити безе: викласти на пергамент і сушити при 170 ОС приблизно 2,5 год.