Пиріг з цибулею та сиром
300 г борошна, 150 г масла або маргарину, 100 мл кефіру, 2 ч. ложки розпушувача, сіль. Начинка: 700 г цибулі, 3-4 ст. ложки олії для обсмажування, 3 яйця (сирих) + 1 білок, 3 плавлених сирки. Для змащування: 1 жовток, кунжут для посипання.
Перед приготуванням покласти плавлені сирки в морозилку на 20 хвилин, щоб їх було зручніше натирати. Для тіста змішати просіяне борошно з вершковим маслом (або маргарином) і перетерти в крихту. Додати кефір, розпушувач і сіль. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку і поставити на 30 хв в холодильник.
Цибулю нарізати на чверть кільцями і обсмажити на розігрітій олії до золотистого кольору (трошки поцукрувати вкінці). Натерти сир на грубій тертці. Яйця змішати з цибулею і тертим сиром. За бажанням додати січену зелень.
Дістати тісто з холодильника, поділити на дві частини (більшу і меншу) Форму для випікання змастити маргарином. Викласти дно і бортики форми більшою частиною тіста. Всередину покласти начинку і закрити її меншим тістом. Защипати. Зверху змастити жовтком і посипати кунжутом. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хв. Готовому пирогу дати охолонути і дістати з форми.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати: