Трубочки з пісочного тіста з ніжним білковим кремом
Тісто: 190 мл сметани, 2 жовтки, 190 г масла (з холодильника), 3 сrk. борошна (склянка – 250 мл).
Масло перетерти з борошном в крихту, додати сметану і жовтки, замісити тісто.
Довго вимішувати не треба, тільки щоб добре з’єдналися всі компоненти. Далі покласти в холодильник на 1,5-2 год.
Далі тісто розкотити в прямокутник товщиною приблизно 0,4 см, порізати на смужки. Кожну смужку намотати на конуси (дуже щільно не натягувати, щоб після випікання не потріскалося), змастити яйцем (можна і не змащувати) і випікати при температурі 180°С близько 20-25 хв. У мене вийшло 19 трубочок.
Лайфхак. Якщо немає спеціальних конусів, їх можна зробити своїми руками: скрутити конуси-кульочки з картонних обкладинок зошита, а зверху обмотати фольгою.
Крем: 2 білки, 130 г цукру, 50 мл води.
Білки збити до піків. Тим часом у воду додати цукор, поставити на середній вогонь, помішувати, щоб цукор повністю розчинився. З моменту закипання варити протягом 5 хв. Коли білки збиті, влити гарячий цукровий сироп тонкою цівкою, не припиняючи збивати. Довести до потрібної густини на високих оборотах міксера.
Охолоджені трубочки начинити охолодженим кремом за допомогою кондитерського мішка.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати: