кольоровий торт

Кольоровий торт із бісквітним і маковими коржами

Простий рецепт, доступні продукти, легке приготування - і виходить чудовий смачний кольоровий торт! Смакуйте, на здоров'я!

Кольоровий торт

  • Форма 26 см.
  • Інгредієнти на середній корж: 4 яйця, ¾ скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту, 1 ч. ложка жиру для змащування форми.
Білки відділити від жовтків. Збити білки з цукром до легких піків (до стійких піків не збивала). До жовтків додати розпушувач і оцет, перемішати. Додати жовтки до білків, легко перемішати. Додати просіяне борошно і ще раз перемішати знизу вверх. Дно форми застелити пергаментом, боки змастити жиром. Пекти при температурі 180 градусів, приблизно 30 хв. Спечений корж дістати з форми і залишити остигати.
  • Інгредієнти на маковий корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1,5 скл. борошна, 50 г запареного маку.
Яйця збити з цукром до білої піни. Додати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати. Мак залити кип’ятком так, щоб покривало мак, і залишити на 10 хвилин, потім якщо є вода, злити через сито і додати до тіста. Ще раз перемішати. Дно форми застелити пергаментом і змастити боки жиром. Пекти при температурі 180 градусів, приблизно 20 хв (орієнтуватися на свою духовку). Спечений корж дістати з форми і дати вистигнути. Коли остигне, розрізати на дві частини.
  • Інгредієнти на крем: 300 г сметани, 2 п. різних кольорів желе, 2 ст. ложки цукрової пудри.
Кожну пачку желе розвести з 1 скл. кип’ятку, повністю охолодити. Воно має легко тягнутися. Сметану збити з пудрою до стійкості. Розділити масу на дві рівні частини. Тоді додати злегка загусле желе до двох частин, збивати ще 1 хв. Залишити на 3 хвилини, щоб трохи схопилося.
Зібрати торт: форму застелити харчовою плівкою. На дно покласти одну частину макового коржа, тоді вилити масу, потім покласти середній корж, вилити решту маси і покласти другу частину макового коржа. Зверху можна полити шоколадом або помадкою. Я робила глазур. Поставити в холодильник на 4 години.
Готувала і фотографувала Богдана Крамар
Радимо також приготувати кольоровий торт за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook