Карпатські лиганці з сиром та мачанкою

Цей рецепт записаний в одному з карпатських сіл. Унікальний перепис і дуже смачна страва!

Карпатські лиганці з сиром та мачанкою

Тісто: 700 г картоплі, 1 яйце, 330 г крохмалю, 1 ст. ложка сметани (або вершків), сіль. Начинка: 100 г домашнього жирного сиру, кілька гілочок кропу. Мачанка: 50 г копченого сала, 1 цибулина, кілька гілочок кропу, 150 г сметани, сіль, перець.

  • Картоплю зварити у кожушку, охолодити у холодній воді, почистити, потовкти, додати яйце, сметану (або вершки), трошки солі та крохмаль. Замісити туге тісто.
  • Сформувати невеличкі кульки та покласти у кожну начинку. Для начинки добре розтерти сир із сіллю та кропом.
  • Начинені лиганці варити у підсоленій киплячій воді 7–10 хв.
  • Подавати з мачанкою (сало порізати шматочками, обсмажити, додати цибулю, смажити до золотистого кольору, додати сметану) і кропом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook