300 г фундука, 1 б. згущеного молока, 200 г чорного шоколаду, 2 ч. ложки меду, дрібка солі.
Фундук висипати на деко і підсушити у духовці за температури 190 ОС 10-12 хв. Стежити, щоб горіхи не підгоріли. Дати трохи охолонути, брати по невеликій жменьці і перетирати між долонями, щоб видалити коричневу плівку. Подрібнити у блендері майже до отримання горіхового масла (або двічі перекрути на м’ясорубці через найдрібніше сито). У миску вилити згущене молоко, додати поламаний шоколад, мед і сіль. Розтопити на водяній бані час від часу помішуючи. Як тільки крем стане однорідним (не перегрівати, інакше крем буде дуже густий!), відразу ж з’єднати його з подрібненим фундуком, добре перемішати і відразу розкласти в баночки.